Laxsoppa med musslor och aioliDu behöver (4 personer)
Gör så härKoka buljongen Skölj och strimla salladslöken. Skala och riv potatisen. Fräs lök och potatis i olja eller smör i en gryta - låt dem inte få färg. Häll på buljongen och krydda. Koka under lock cirka 10 minuter. Under tiden: dela fisken i lagom stora delar för soppan. Lägg ner fisken i grytan och häll i eventuellt spad från musslorna (vänta med musslorna!). Låt sjuda i 3-4 minuter. Tag grytan från värmen och lägg i musslorna. Servera med aioli, gärna nybakt bröd och ett gott vitt vin.
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FormbrödBaka lätt med formAtt jäsa bröd i form gör det lätt att lyckas. Enkelt rågbröd är en snabb väg till nybakat bröd! FrukostbullarVakna mjukt!Att vakna på rätt sida är en bragd. Med mjuka frukostbröd är du en bra bit på väg. SoppreceptSopplunchEn värmande potatissoppa tillsammans med hembakat bröd? Eller kanske en god morotssoppa i all enkelhet? Soppa kan vara både en enkel lunchrätt, en god förrätt och en hel middag. Och bra soppor lagar du ofta med de råvaror som finns färska just nu. Ännu finns fin squash till squashsoppan och i skogen hittar du mängder av fin matsvamp till svampsoppan. Eller varför inte kombinera två goda ting i en fin squash- och svampsoppa? God hösthelg på er! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Fantastiskt enkelt och väldigt gott. Har serverat denna soppa som förrätt flera gånger och det har blivit succe varje gång.