En av våra läsare, Jonas Gardsiö, har skickat in följande lättlagade och goda fisksoppa som blir perfekt till lördagsmiddagen.
Tack Jonas!
Lördagsfisksoppa
Du behöver:
- Antag att du kokat fisk till middag i veckan. Spar "buljongen" som blir när fisken kokat klart. Ställ i kylen och plocka fram när det blir dags för soppkok.
- Finhackad lök
- Morotsslantar
- Rotselleri i småbitar
- Smör
- Vispgrädde
- En liten bit lax (för den fina färgens skull) skuren i "kuber"
- Valfri benfri fiskbit skuren i "kuber"
- Räkor (skalade)
- Musslor (kan uteslutas)
- Salt och peppar
- Persilja eller dill
Gör så här:
Värm upp den sparade buljongen.
Fräs löken i smör en stund och häll sedan över i buljongen.
Tillsätt och koka grönsakerna en stund.
Tillsätt fisken och sjud till den är nästan nästan färdig.
Tillsätt grädde och låt koka upp igen.
Lägg i ev. musslor och räkor och låt bli varmt.
Smaka av med salt och peppar.
Garnera med det gröna.
Servera tillsammans med gott bröd, vitt vin och trevligt sällskap.
Fräscht och gott! Vi slängde till lite aioli och tapenad till brödet. Mumma!
/Maj & co