En av våra läsare, Anders Natander, har skickat in följande smakrika och värmande variant - perfekt för att sätta guldkant på en gråslagen höstdag. Tack Anders! Gör som Anders!
Skicka oss ditt eget favoritrecept! Fisksoppa höst/vinterReceptet är lagom för 4 hungriga personer en kall dag! Du behöver
Gör så härAnvänd en stor kastrull. Häll i lite olja o hetta upp. Skär potatisen i bitar, ca 3x3 cm stora och lägg i dem när oljan blivit het. Stek potatisarna i kastrullen under omrörning i 5 minuter, tillsätt grovmalen peppar och salta. Bitarna skall bli lite färgade och mjukna något, sedan är det dags att hälla på tomaterna. Krossa/pressa vitlöksklyftorna och lägg i dem. Tillsätt buljong/fond. Sänk värmen och låt allt puttra i 10 minuter. Skölj räkor o fisk i ett durkslag så att de tinar något. Skär laxen i lika stora bitar som potatisen. Hetta upp en stekpanna med lite olja i. Hacka/skiva löken och stek den hastigt, och häll den sedan i soppan. Stek fisken; laxen i 1 minut och resten i 30 sekunder, så att den får lite yta. Tillsätt mjölk och Crème fraiche i soppan, rör om. Tillsätt saffran, sirap, kryddor. Smaka av, salta ev. Tillsätt fisken, koka varsamt 3-5 minuter under omrörning, tillsätt räkorna – klart att servera – gärna med grovt bröd, öl eller rött/vitt vin! Kommentar av
pelle
6 mars 2009
En kall öl och denna soppan gjorde det hela till en riktigt fest måltid! Gott om näring och goda smaker, plus ölen :) Kommentar av
Sofia
19 augusti 2010
Otroligt god soppa! Lagade den när vi hade kalas förra hösten, t.o.m fiskhatarna åt både en och två portioner av den... :) Kommentar av
Simon
8 januari 2009
Soppan skar sig när jag hade i saffran... någon som kan förstå varför?
Redaktionens kommentar
Konstigt... inte lätt att svara på. Saffran bör inte göra att den skär sig.
Kommentar av
Klasse
7 april 2008
Otroligt god, men 4 personer... Den räckte till 6 personer och alla var hungriga och gillade verkligen soppan! Riktigt lyckad, jag bjöd på den då några vänner hjälpt till att tapetsera i min lägenhet. Tack!
Kommentar av
Per
21 mars 2008
Riktigt god. Nära gränsen till för fet.
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! LångpannebrödBröd till matenIbland behövs ett riktigt snabbt och gott bröd till middagen. Kanske ett luftigt olivbröd i långpannan? FestgrytaBurgundisk köttgrytaVin passar inte bara till maten. Gör en mustig burgundisk köttgryta till helgen! HöstlovBaka på höstlovetDet finns förstås mängder av kluriga sätt att baka läskigt goda och snygga kakor till Halloween! Med mintglasyr i spritsen kan man dekorera chokladkakor med spindlar, spöken och monster... Muffins är en bra grund som kan användas till små monsterbakelser. Baka dem med rivna rödbetor i smeten, dekorera och vips blir det blodröda muffins som görs otäckt snygga med strössel, godisbitar och karamellfärg. Fantasin sätter gränserna - baka inte för kusligt bara... Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Underbar soppa! Jag hade även i 2 morötter. Gott!