Rysk laxsoppa med oliver och kaprisDu behöver (4 personer)
Gör så härSkär bort skinn och ryggben från laxen - ta vara på det till buljongen! Skär laxen i lagom stora kuber, förlagsvis 1-2 cm. Koka upp fiskbuljongen och lägg i laxbenet och skinnet tillsammans med purjolökens gröna delar och persiljestjälkarna samt grovhackad gul lök. Låt sjuda i en kvart. Skär grönsakerna i strimlor och skiva oliverna. Fräs grönsakerna (ej oliverna) i en rymlig gryta med lite smör ett par minuter utan att de får färg. Tillsätt tomatpurén och vitlöken. Sila buljongen i en finmaskig sil och blanda i grönsakerna. Låt sjuda i några minuter. Blanda i laxen, oliverna, kaprisen, persiljan och vinet. Låt sjuda ytterligare några minuter (3-5 min). Smaka av soppan med salt, timjan och gärna något stänk av en pepparsås. Servera gärna med nybakat bröd, smör och en smakrik ost. Kommentar av
Kerstin
29 maj 2011
Är det 4 st vitlök eller 4 klyftor Kommentar av
Hepuliini
20 augusti 2009
Ooh,vad det låter gott.Måste brova redan idag. Kommentar av
Cecilia Bergstrand
21 november 2009
Hej! JAg fick denna soppa hemma hos min bästa matkompis, AStrid Netterby, som är en suverän matkreatör! Den är jättegod! Mums! Håll till godo! / Cecilia Kommentar av
Monica Malmberg
25 januari 2010
Kul, Astrid känner jag också och vet att hon är fena på matlagning.... ska genast testa...låter jättegott! Kommentar av
gh
9 januari 2009
Gott Kommentar av
Orre "ryssen" Karlsson
16 december 2008
När fan ska man ha i gräddfilen?
Redaktionens kommentar
Servera den till soppan.
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! DressingSalladens bästa vänDet är dressingen som får salladen att lyfta! Sno ihop en rhodeislandsås som skickar den färdiga varianten till skamvrån. HelgtipsetBroccolipajEn god paj passar lika bra till fredagmiddag som på buffébordet. Eller gör den klassiska broccolipajen med ädelost och packa ner i utflyktskorgen! LasagneÄdelostOfta lagar vi klassisk lasagne som badar i köttfärssås och ostsås. Men den värmande pastarätten kan lika gärna av en god vegetarisk fylld med grönsaker. Prova goda varianter som vegetarisk lasagne med parmesanost eller ett gott recept på vegetarisk lasagne med keso. Pepparochsalt.se föreslår gärna en god fullkornslasagne, fylld med zucchini och med god smak av ädelost som bryter fint mot grönsakerna. Lite nyttigare än klassisk lasagne, men minst lika god! Hinner du inte i kväll? Vi har recept på riktig snabblasagne också. Det går utmärkt att byta ut korven mot 150 gram fetaost i stället. Och gärna några oliver, så är kvällen räddad! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Jag är en rysk kvinna men hörde aldrig om en sån soppa.
Lycka till vid laggningen.