Kan man varmhålla blininer?
Vi ska servera blinier till ett åttiotal personer. De ska lagas på en vanlig spis och varmhållas. Har du nåt tips på hur man kan få det att fungera? Mitt recept är min ryska mors gamla blinirecept, gjort i tre steg som tar tre timmar och avslutas med hårt vispad äggvita. Min mamma sa alltid att blinier skulle vara luftiga men detta råder det visst olika åsikter om. Kanske borde vi förenkla receptet, har du nåt tips? Kan man grädda i förväg, frysa ner och värma i ugn? Vad tror du? Som förrätt ska serveras en soppa. I gamla Ryssland var den gjord på Stör, kan man tänka sig en enklare variant av fisksoppa och vilken i så fall?
- Bibbi
Att varmhålla blininer åt så mycket folk kräver ju lite plats. Jag skulle nog har stekt upp dem dagen före, kylförvarat dem och sedan värmt dem i ugn i långpannor täckta med folie eller lock på ganska låg värme under längre tid. Luftiga kommer de inte att bli, tyvärr. Men det är nog svårt att få dem om de inte äts direkt när de steks. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Bärlyx!Smak av sommarBär är sommarlyx hela året! Tjuvstarta sommaren med paj med blåbär och hallon. KladdkakorKladdigare kakor!Någon som gillar kladdkakor? Baka en chokladstinn kaka, hitta nya favoriter och njut... EfterrätterSaffrans- pannkakaGyllengul, serverad på klassiskt vis med vispgrädde och salmbärssylt - saffranspannkakan är en riktig, gotländsk läckerhet! Men kakan är inte svår att lyckas med hemma i köket. Tvärtom är den en lättlagad efterätt som går fint att laga till många. Prova ett recept på saffranspannkaka i långpanna till helgen! Och skulle du sakna salmbärssylt i skafferiet så prova med björnbär eller hjortron. Succén är given! Trevlig helg! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|