Saffransdoftande fisksoppaDu behöver (4 personer)
Gör så härOm du använder fryst fisk, tina den varsamt, dela fisken i lagom stora bitar för soppan. Strimla purjolöken och fräs den tillsammans med vitlöken i smör eller olivolja i en gryta. Tillsätt salt, kryddor, buljong, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter. Lägg i fisken, koka upp och sjud 5 minuter- låt inte fisken koka sönder. Tag grytan från värmen och lägg i räkorna. Låt soppan dra ett par minuter. Servera gärna med nybakt bröd och vitt vin. * Om du har räkor med skal kan du med fördel koka egen fond. Den blir mycket godare än buljong! Skala räkorna. Lägg dem åt sidan för att ha i soppan. Lägg skal och räkhuvud i en gryta, fyll på med 7 dl vatten. Sätt på ett lock och koka i cirka 15 minuter. Sila bort räkskal och koka ihop fonden till 5 dl återstår. Salta fonden och smaka av. Använd den i receptet.
Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Very nice site!
16 maj 2016
Very nice site! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Very nice site!
15 maj 2016
Very nice site! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Very nice site!
13 maj 2016
Very nice site! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Very nice site!
12 maj 2016
Very nice site! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Very nice site!
11 maj 2016
Very nice site! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Good blog! I really love how it is easy on my eyes and the data are well written. I am wondering how I could be notified whenever a new post has been made. I have subscribed to your feed which must do the trick! Have a nice day! geddecdeeckdegcd
8 maj 2016
Good blog! I really love how it is easy on my eyes and the data are well written. I am wondering how I could be notified whenever a new post has been made. I have subscribed to your feed which must do the trick! Have a nice day! geddecdeeckdegcd Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Hey there, You have done a great job. I'll definitely digg it and personally recommend to dedfgcgeeaddcecc
10 maj 2014
Hey there, You have done a great job. I'll definitely digg it and personally recommend to dedfgcgeeaddcecc Kommentar av
kent pettersson, sundsvall
8 december 2011
Glömde att jag brukar vispa ner ett ägg i mjölet innan jag reder av soppan. God Jul Kommentar av
kent pettersson, sundsvall
8 december 2011
Hej, utmärkt " bas ", men jag lägger till: 2 gula lökar, fänkål, paprika gul, grön, röd, boccoli, morötter, passerade tomater, 2 chili, päroncider, sweet chikli sås, ananas. Obs red av med 3-5 msk mjöl sedan du fräst lök, vitlök, purjo späd med buljong. Äldre kommentarerMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! LyxfikaBästa bakelsetipsenSnabbaste bakelsen kan vara den godaste! Rulltårta fylld med romrussin blir lyxig helgfika. Första adventStillsam adventsfikaFörsta advent är startskottet för julen! Baka mjuk pepparkaka och lys upp det första julstöket med doften av kardemumma, kanel, nejlika och ingefära... Hembakta bullarBulla upp!
En svällande deg som doftar i köket skapar oundvikligen förväntningar. Med en slät vetebulle på fatet smakar ju kaffet alldeles extra bra... Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Very nice site!