![]() ![]() Saffransdoftande fisksoppaDu behöver (4 personer)
Gör så härOm du använder fryst fisk, tina den varsamt, dela fisken i lagom stora bitar för soppan. Strimla purjolöken och fräs den tillsammans med vitlöken i smör eller olivolja i en gryta. Tillsätt salt, kryddor, buljong, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter. Lägg i fisken, koka upp och sjud 5 minuter- låt inte fisken koka sönder. Tag grytan från värmen och lägg i räkorna. Låt soppan dra ett par minuter. Servera gärna med nybakt bröd och vitt vin. * Om du har räkor med skal kan du med fördel koka egen fond. Den blir mycket godare än buljong! Skala räkorna. Lägg dem åt sidan för att ha i soppan. Lägg skal och räkhuvud i en gryta, fyll på med 7 dl vatten. Sätt på ett lock och koka i cirka 15 minuter. Sila bort räkskal och koka ihop fonden till 5 dl återstår. Salta fonden och smaka av. Använd den i receptet.
![]()
![]() 16 maj 2016
Very nice site! ![]() ![]()
![]() 15 maj 2016
Very nice site! ![]() ![]()
![]() 13 maj 2016
Very nice site! ![]() ![]()
![]() 12 maj 2016
Very nice site! ![]() ![]()
![]() 11 maj 2016
Very nice site! ![]() ![]()
![]() 8 maj 2016
Good blog! I really love how it is easy on my eyes and the data are well written. I am wondering how I could be notified whenever a new post has been made. I have subscribed to your feed which must do the trick! Have a nice day! geddecdeeckdegcd ![]() ![]()
![]() 10 maj 2014
Hey there, You have done a great job. I'll definitely digg it and personally recommend to dedfgcgeeaddcecc ![]() ![]() ![]() 8 december 2011
Glömde att jag brukar vispa ner ett ägg i mjölet innan jag reder av soppan. God Jul ![]() ![]() ![]() 8 december 2011
Hej, utmärkt " bas ", men jag lägger till: 2 gula lökar, fänkål, paprika gul, grön, röd, boccoli, morötter, passerade tomater, 2 chili, päroncider, sweet chikli sås, ananas. Obs red av med 3-5 msk mjöl sedan du fräst lök, vitlök, purjo späd med buljong. ![]() Äldre kommentarer![]() ![]() ![]()
|
|
Very nice site!